Choose Language:
  • Schemele investitorilor si antreprenorilor

    Vă rugăm să Notați:Guvernul a revizuit termenii și condițiile Programului pentru Investitorii Imigranți, în vigoare din 15 iulie 2013. Materialul afișat pe site-ul web și întrebările frecvente sunt revizuite la momentul de față.

    O adresă email pentru interogări (dar nu aplicații) cu privire la schemele investitorilor și antreprenorilor a fost creată: investmentandstartup@justice.ie

    Programul Investitorilor Imigranți

    Programul investitorilor imigranți este deschisă cetățenilor din afara SEE și familiilor acestora care se angajează să facă o investiție aprobată în Irlanda. Participanților aprobați la această programă și mebrilor apropiați de familie ai acestora li se va oferi drepturile de rezidență în Irlanda care le va permite să intre în Stat pe baza vizelor cu intrări multiple și să rămînă aici pe un termen determinat dar cu posibilitatea de reînnoire continuă. Programul va ajuta participanții, între timp, în stabilirea unei relații permanente cu Irlanda.

    Fiecare aplicație va fi examinată pe baza meritelor sale într-o examinare a calității de către un comitet interdepartamental independent. Este necesar ca Investimentul să fie rodnic pentru Irlanda, să ofere locuri de muncă și să fie în interesul public iar fondurile investite trebuie să fie dobândite și deținute în mod legal de către investitor ( cu alte cuvinte nu împrumutate). Persoana trebuie să fie de un caracter bun.

    Pentru a fi luat în considerare pentru programul dat, investitorul trebuie să propună o investiție în una sau mai multe dintre următoarele categorii:
    a) O sumă de €500,000 investită într-o singură rată într-un proiect public benefic pentru arte, sport, cultură sau educație. (Cifra dată este redusă la 400.000 € pentru persoană în cazul în care cinci sau mai multe persoane combină donațiile lor pentru un proiect comun).
    b) Un minim de €500,000 investiți în total în afaceri irlandeze noi sau deja existente, pentru un minim de trei ani.

    c) €500,000 investiți într-un fond aprobat.Fondurile vor trebui să fie reglementate, în scopul de a desfășura afaceri în Irlandași strategia investițiilor fondului trebuie să fie compatibilă cu obiectivele sistemului.
    d) Un minim de €1,000,000 investit într-o cauțiune a investitorului imigrant cu interes deosebit fără dobîndă pe 5 ani.
    e) Investiții Mixte. Investiții într-o proprietate rezidențială de un minim de €450,000 și o investiție imediată în cauțiunea/garanția investitorului immigrant, făcând o investiție minimă de €950,000.

    Modificările recomandate opțiunilor de investiții în cadrul programului pentru aprobarea Guvernului sunt prezentate în tabelul de mai jos.

    Opțiune Schema Anterioară Schema Revizuită
    Cauțiunea Investitorului Imigrant €2m investiți în 5 ani cauțiune 1% anual €1m investiți în cauțiunea de 0% dobîndă
    Investițiile Întreprinderilor €1m investiți în Întreprinderile Irlandeze pentru 3 ani €500,000 investiți în Întreprinderile Irlandeze pentru 3 ani
    Fondurile de Investiții N/A €500,000 investiți într-un fond aprobat
    Investiții Mixte Investiții într-o proprietate rezidențială în valoare minimă de 500.000 €. Această proprietate trebuie să corespundă bănuț la bănuț cu o investiție cauțională a investitorului imigrant. Investiții într-o proprietate rezidențială în valoare minimă de €450,000 și o investiție directă de €500,000 în cauțiunea/ garanția investitorului imigrant, făcînd o investiție minimă de €950,000. Investiția în cauțiune nu va mai fi legată de valoarea bunului achiziționat.
    Fundație €500,000 donațiefilantropică făcutăde cătreo persoană €500,000donație filantropică făcută de către o persoană (€400,000 unde 5 sau mai multe personae își unesc donațiile pentru un anumit proiect).

    Permisul de reședință acordat solicitanților de succes: Solicitanții de succes se pot aștepta să primească permisiunea de ședere pentru 5 ani. Permisul inițial va fi oferit pentru 2 ani, și în urma unei reexaminări efectuată la acel moment în scopul de a se asigura că investitorul continuă să îndeplinească condițiile sistemului(de exemplu, investiția nu a fost retrasă, și ei continuă să respecte legea și să acționeze în mod autonom), o ulterioare prelungire pe un termen de 3 ani va fi oferită. După această perioadă inițială de 5 ani, investitorul va putea să aplice pentru reședință în tranșe de 5 ani. Investitorul nu este obligat sau nevoit să-și stabilească rezidența actuală în Irlanda. Programul de investiment din partea Imigranților (The Immigrant Investment Programme) se referă la dreptul de reședință pe care investitorul le poate exercita în conformitate cu necesitățile afacerii sau a familiei sale. Nu este stabilit un termen minim de reședință, în afara condiției că persoanele în cauză trebuie să viziteze Irlanada cel puțin o dată în o perioadă de 12 luni.

    Oricine e interesat în această programă, ar trebui să citească Ghidul Programului de Invetiție de către Imigranți, care prezintă în linii generale cerințele programului și procesul depunerii aplicărilor. Ghidul rămîne valid, cu excepția cazului cu privire la schimbările în termenii și condițiile prezentate mai sus. Liniile directoare și Formularul de aplicație sunt disponibile în partea de jos a acestei pagini.

    Linkuri și Formulare necesare:

    Exemplu de șablon a planului de Afaceri (Sample Business Plan Template)

    Cerere pentru Programul de antreprenor (Application for Entrepreneur Programme)

    Cerere pentru Programul Investitorilor Imigranți (Application for Immigrant Investor Programme)

    Ghid pentru Programul Investitorilor Imigranți (Guidelines for Immigrant Investor Programme)

    Ghid pentru a începe Programul de antreprenor (Guidelines for Start-up Entrepreneur Programme)